julestemning på folkemuseumet.

img1714

img1712img1703img1711


Dette har vært en herlig dag. jeg tok med barna og mammaen min på
Norsk folkemuseum, Der er det julemesse denne helgen og neste helg. Masse deilig julestemning, mye flott å se på, både blandt messedeltakerne og i de gamle husene som er pyntet til jul, etter rett årstall og datidens tradisjoner.  Mange husflidlag deltok og det øverste bildet er  omerådet med oslo-lagene, ganske mange fordi de er delt inn i bydeler.

Vilde fant seg et lite tre-reinsdyr utenfor samenes lavo og den måtte bare testes. Og mammaen min måtte kjøpe seg en pose blandede drops i den gamle kiosken.( og en pose til meg også.)

Selv fikk jeg kjøpt meg museumsvottoppskriften, den hadde de ikke igjen når vi var der i sommer. Syntes det er veldig bra at museet ivaretar mange gamle  håndarbeids tradisjoner og lærer bort videre. for ikke å snakke om alle de flotte gamle bygningene som er så godt ivaretatt, lekkre utskjæringer, store flotte stavkirker og gamle prestegårder, stabbur og masse annet..


Vilde fikk prøve seg på et glasert eple, godt men vanskelig å spise. Og selvfølgelig har vi og testet de nystekte lefsene.Nam nam.( oppskriften fikk vi i sommer)
Og Vilde har fått farge lys, en særdeles stolt jente med ett grønnt og ett lilla lys og hun hadde bestemt selv:) 

En fantastisk dag.
Jeg gleder meg masse til jul:)

3 kommentarer

Elisabeth

07.des.2008 kl.01:31

Det så veldig koselig ut der :) Ha en fin adventstid videre :)

heidisu

11.des.2008 kl.07:52

Åh, skulle gjerne vært der og fått inn ordentlig julestemning! Museumsvotteoppskrift står på min handleliste også:-) Ha en fortsatt fin adventstid!

Elisabeth

24.des.2008 kl.14:14

Ønsker deg og dine en gledelig jul!

Skriv en ny kommentar

hits